Dassboken.



Skitbok, sa Folke. Men jag tyckte den var helt okej.

Fy fablian så bra!



Här är ett filmklipp som min kära väns syster har vunnit priser för! Och visst är det lite roligt? Och bra?

Det handlar om berättandet och det är väl meningsskapande? Att tolka den lilla berättelsen i den stora, det är sånt man lär sig på universitetet. Men säg, vad lär man sig inte på universitetet? Igår lyssnade jag på en disskussion om vilken bil som var mest ekonomisk. Skoda sa nån ekonom. Jaha, tänkte jag. Och idag lärde jag mig att det är en klassfråga var man gifter sig. Jaha. tänkte jag, det kanske det är? Och min man, han ska lära sig vilket vin som är godast. 7,5 hp.

Men lite underhållning är också nyttigt!

Had a bad day...

Idag har en liten kille mått dåligt. Det är något mystiskt. Senaste gångerna han har kräkts har vi sett två tänkbara faktorer;

1. Förkyld
2. Ätit kyckling

Jag vet att spädbarn kan kräkas när de är förkylda men gör toddlers det också? Och om inte, kan man vara allergisk mot kyckling?

Vad tror du?

Plaskeman plaskar på!






Sticksiga Stickan, sicket stick!



Folke beskådar sina nya stickade höstkläder. Passar bra!



Värmande kärlek från västkusten!

[Beilen]



Vi vet inte vem som lärt honom, men när Folke säger bil, säger han det på Östgötska. Det måste vara arvet. Kan ju knappast vara miljön...

I den lär boken finns det bilar och tåg som låter när man lyfter på flikarna. Mycket spännande men också lite skrämmande. Helst läser han den i mammas trygga famn, eller Ambjörns.

Smoothie




Vi har gjort smoothie några dagar nu och det är fantastiskt gott!

Tillexempel:

1 banan
1 päron
1/2-1 dl naturell yohgurt
lite tranbärsdryck
2 msk jordgubbsmos

Det viktiga är frukt och yougurt. Blir det för trögt kan man späda ut med lite mjölk.

Jag brukar klippa av sugrören så blir det inte så tungt att dricka för honom.


Och det doftar just som asfalt gör om hösten...




Vi åker vagn. Idag var vi på promenad till Strömpis.

Kan det inte bli helg nångång?

tänkte jag imorse, trots att det är lördag.

Som föräldraledig med barn blir det ju liksom aldrig helg. Rutinerna håller i sig och maken jobbar i alla fall. Jag pluggar och sånt är livet vi valt. Men Det vore ju gött att få vara uppe längre än till 22 och veta att man får sova längre än till 06.03.

Men den tiden kommer nog också, tids nog.

Jag säger som Bibeln säger:  Allt har sin tid,
det finns en tid för allt. (Pred. 3:1-8)


Skräckblandad rädsla...

Idag cyklade vi upp på Ersboda, Parveln och jag. Varför ska man alltid ta bilen när man kan få motion tänkte jag och trotsade regnet och motvinden. En cykelkärra är inte det mest aerodynamiska man kan släpa efter en cykel men vi höll modet uppe. Men sen.

Väl framme skulle jag köpa en cykelhjälm av demonstrerande Ambulansman, det var planen. Och lilla killen blev livrädd. Det har aldrig hänt innan. Han har alltid varit positiv till okända människor. Kanske ville han rädda mig från cykelhjälmen (han gillar inte riktigt sin) eller så ville han skydda mig från farbrorn. Eller så var han bara trött efter öppna förskolan. Vem vet. Men hemskt var det i alla fall.

Nu när han ligger och sover gnyr han till lite då och då. Det kan vara traumatiskt, det där med shopping.

jag fick i alla fall en guldfärgad cykelhjälm justerad efter mitt huvud och den ska jag stolt bära.
Lillkillen blev en erfarenhet rikare.

God natt!

LYSTRING STUDENTER MED BARN!

Ett nätverk finns på Umeå universitet för oss studenter med barn i Umeå Studentkår och första träffen är 12/10 klockan 15.00 i samhällsvetarhuset  sal s201a.

Nätverket är relativt nytt så vi kommer tillexempel att diskutera hur barnvänligt univeristet är och om man kan göra det mer barnvänligt med barnpassning, skötbord, scheman i tid, möjligheter på sommaren osv.

Dessutom är det ju ett tillfälle att knyta kontakter med andra studenter med barn!

Och kanske kan vi få till en lekdag?

Ta med din lilla parvel och kom!

I min gitarr...



hittade jag det här! Vilket gömställe!

Dagens lunch!



Dagens soppa!



Rotsakssoppa med hemgjorda krutonger. Det fattas bara ett surdegsbröd, men var är min bagare?

Bulta, så skall dörren öppnas...



Just nu leker vi mest bara med alla nya leksaker! Redan har den här killen lärt sig att bulta ner alla pinnar, vända på steken och bulta vidare!

Är det kalas så är det!



En ballongballerina och en tårtkille sitter i soffan med en annan pappa!



Lilla tamburinkillen!



Tro det eller ej men alla paket var roliga. Allt han fick lekte han med!



Och vad ska man ha en morfar till om inte detta?

One small step for man...

Idag tog den lille killen sina första steg. Hans föräldrar spelade alfapet och missade det nästan medans Folke visade upp sig för mormor och morfar.

Vi var ju ganska säkra på att han skulle gå innan han fyllde ett år, och det gjorde han också!
För imorgon är ingen vanlig dag, då är det Folkes födelsedag, Hurra Hurra hurra!

Kalas i dagarna tre!

Och vilket kalas det är! Vi är alldeles färdiga och Folke vill inte alls sova på dagarna, det är ju bara så roligt att fylla år tre dagar i rad!

Fredagsmys i kakfabriken


Student med barn slår nya rekord!

Fyra minuter från ytterdörr till föreläsningsdörr! Och då bor jag ändå på andra sidan campus. Jag utmanar pappan i familjen som faktiskt har närmare till sitt universitet.

Tips;
Ha flyt,
Ha hjälm,
Ha plingklocka
och ha nedförsbacke.

Och det viktigaste av allt; ganska, väldigt,  jättemycket bråttom.

Man kan tro att de sålt smöret och tappat pengarna, norrmejerier.

För nu har de i alla fall inget smör att sälja. Det är smörbrist. Inte helt rätt i dessa ettårskalastider. På Konsum-Ålidhem var de så snälla att de ringde upp till Coop Forum för att höra om de hade osaltat smör (det enda som gäller för knodden) och tro det eller ej, men det hade dem.

Märkligt nog sammanföll smörbristen med att Norrmejerier lanserade sitt egna smör, Norrgott. Inte vidare välplanerat. Lär inte öka försäljningen direkt... Det är ju de som tillverkar Arlas smör också så ingen större lycka där heller.

Men nu har jag bunkrat. Ett kilo finskt osaltat smör.

Ett kilo smör. Kanske dags för en uppföljare Grotesco?

Nu ska här bakas kakor!

Inspark

Nu ska mamman ner på stan och roa sig.
Sittning eller middag, kalla det vad man vill. På Taj Mahal ska vi gå och äta i alla fall!

Göttigt värre!

I biblioteket



finns det så otroligt mycket att leka med. Observera att vi bor på 2 Rok och inte har ett separat rum för alla Herrans böcker. Men likväl har vi mycket lektyr i vår samling som är rolig att leka med.

Sist lilla L var här och lekte blev det fight om Luthers lilla Katekes, eller som vi kallar den; Luthers lilla röda.

Lill lirar'n



Chillar in tha hood med fötterna i vädret.

Stadens djurliv



Stötte på den här lille killen på vår promenad.



Hoppas inte att han stötte sitt lilla ben.



När han klättrade upp till tallekvist.

Inte varje dag ekorrar poserar framför ens smartphone.

Lika som bär?



Varför ser mina kakor inte ut som de i receptet?
Första gången okej, men jag har säkert gjort dem tio gånger...

Synd om mig.

Hur kommer det sig att det PM jag ska läsa är på 16 (!) sidor och inte de begärda två? Är det för att jag själv överskred budgeten och lämnade in fyra sidor? Straffar verkligen synden sig själv så fort? Och kan det räknas som synd att göra mer än man ska? Är inte det bra? Tur att jag läser om Nåd så jag kan få klarhet i detta.

I övrigt är det inte så synd om mig. I helgen fick jag höra att vi inte lever syndigt eftersom vi är gifta. Men syndiga är vi alla. Vi gör inte alltid allting rätt. Men vi är förlåtna och det är kanske tur! Eller Guds skicklighet. För att han själv valde att ta vårt straff. Dö vår död. Besegra döden. Inte illa pinkat direkt...

Simul justus et peccator.
Samtidigt rättfärdig och syndare, det är vad jag är.

Du med, och jag med. Jag med och du med. Och som min käre vän Sivan brukar sjunga; "Fariseer är vi allihopa, allihopa, allihopa."

Ett vaktat barn

Det är få gånger vi har barnvakt. Idag har vi inget val eftersom Oscar jobbar och jag har föreläsning. Folke tycker om att ha barnvakt! Särskilt om det är tant Emma eller farbror Petter. Jag överlämnar det röriga hemmet till min kära vän och åker ner på föreläsning.

Idag medans lilla killen sov kunde jag se till att studera flitigt och jobba fram en litteraturlista till min kandidatuppsats OCH skicka in ett PM.

Nu har jag 10 minuter tills jag bör åka, bäst att sätta tänderna i nåt hårt. Teologins Historia från 1956 får det bli...

Är det vad man kallar söndagsångest?

Sitter på badrumsgolvet med ett litet utmattat knyte i famnen. Hud mot hud och i bara blöjan. Nyduschad men inte fräsch. En liten kille använder sin sista energi för att ta sig fram till mig innan han somnar helt färdig i mina armar. Lilla plutten. Det är inte lätt att var sjuk.

Idag mår han bättre. Han hade nog ätit något tokigt. Men det blev en tung natt. Tur att vi var två! Tyvärr fick Oscar sova på soffan då lilla killen sov i vår säng. Fast han sov nog kanske bäst, trots allt.

Och tanken slår oss, kommer det vara såhär om 17 år också? Att vi sitter, hela familjen i badrummet och tar hand om våran lilla kille som mår dåligt?

Äppelknyckarna!

Idag har vi, som de pommologister vi är, varit ute och pallat äpplen.
Vi var ett gäng som fick ihop cirka 635 kilo. Inte illa plockat. Eller ja, vi skakade faktiskt träden.



Här är en peppande låt. Äpplena ska bli ett sött äppelvin hos Brännlands Cider som vi ser fram emot att pröva.

Studentmässa

Precis som min kära vän Emma trodde jag att Välkomstmässa innebar någon sorts Gudstjänst med nattvard men oh så fel jag hade. Mycket godis kan man hitta men inte någon Jesu Lekamen. Dock en del matnyttigt. Den här gången hade jag Folke med mig och när vi väl hittat hissen så kammade vi hem en studentkokbok från Bostaden, en valfri bok från Vertex (Laga mat tillsammans) och en ballong från Kyrkan på Campus med texten (Störst av allt är kärleken). Gissa vilken Folke gillade bäst? Han har nu gömt den i den nedersta lådan i hallen. Undrar om han kommer ihåg det imorgon.

Nollning

I dessa nollningstider är jag lite glad att vi på vår institution är så snäll att vi varken super ner eller kastar ägg på våra nya vänner. Vi låter dem inte springa nakna över tegsbron och vi uppmanar dem inte heller att bli skjutsade nedför Svingen. Sådana aktiviteter har helt klart sin charm men vi blir istället bjudna på bio och går ut och äter tillsammans. Lite mer civilicerat men med samma syfte, att lära känna varandra.

Jag hade dock hoppats på Fortet men jag håller till godo med bio!

Musikörat!

Musikern from Elin Lockneus on Vimeo.

 

Spela lite piano, spela lite trumma, skaka lite rumpa!

Dansa, dansa!


Rusk

Efter en och en halv timme, nittio blöta minuter i regnet så ger jag upp. Jag är arg och besegrad. Han vägrar sova. Jag är irriterad och frustrerad. Jag vill hinna plugga någon timme under eftermiddagen också. Men nej. Det blir inget av det. Nu kan man tro att det blir lättare att söva ikväll men erfarenhet säger mig att det inte blir roligt alls. Hoppas det har slutat regna tills dess i alla fall.

Dumma förkylning. Dumma hosta och dumma snuva!

Barngröt

På BVC rekomenderar man fabrikstillverkad barngröt eftersom den innehåller all näring ett barn kan behöva.
Men alla barngröter innehåller Palmolja. Ska det vara så himla svårt att göra mat utan skit? Jag antar att palmoljan är billigare. Det fula är desutom att de inte skriver palmolja på innehållsförteckningen uan vegitabilisk olja.

Men vad är det för fel på Raps? Är Palmoljan verkligen nyttigare för mitt barn? Eller är den bara billigare?

Inte ens pizza...

gick ner idag till lunchen. En liten plutt är en liten skrutt och har ont i halsen. Jag antar att det gör ont att svälja eftersom inte ens pizzan var poulär...

Ett tips med skruttiga barn som snörvlar är att palla upp huvudänden på spjälsängen med kurslitteratur, (eller feta fantasyböcker) så att det inte blir så täppt. Att dessutom ha det ganska svalt i rummet brukar också hjälpa.

Det är svårare att sova när man är sjukling och då behöver man all hjälp man kan få. Det där med temperaturen i sovrummet brukar ju bostaden dessutom vara ganska måna om, särskilt i september-oktober innan de slår på elementen.

Vilket initiativ!

Mina kära teologvänner har dagit igång Morgonandakt varje vardagsmorgon klockan 9.00 i Kyrkan på Campus andaktsrum.

En skön start på dagen!
Kom som du är och var med!

Ensam mamma söker tid att studera...

jo. För man har hon redan.

Tyvärr ska mannen åka iväg och jobba lite igen. Vilket gör mig ensam med både barn och kurslitteratur. Tur att jag redan har kommit igång och att liten parvel väljer att sova mycket på dagarna (ibland nästan 4h).

Men "pappa kommer tillbaka", om några dagar!

Nerviga nerver

Kryssandet på campus började redan utanför dörren. Nya studenter i horder överallt. På cyklar, på gångbanor, på gräset, på nollning, liggandes på golven i korridorerna, i kö på biblioteket, ja överallt. Jag fick leta efter parkeringsplats för cykeln, det är inte varje dag.

Det satte sig några inne på biblioteket där jag satt, de hade intervjuat varandra och skulle berätta i grupp om den andre (ni vet lärakännaleken). Och det är ju himla mysigt? Men vad läser de egentligen? Känns inte så akademiskt kanske. Men det är ju också viktigt att lära känna varandra. Själv blev man inkastad direkt i judendomens historia och utan nollning!

Jag är peppad för terminstart och det blir kul! Jag är diciplinerad men lättad! Och skoj för Folke att hänga med farsan lite.

Att vi desstuom ska åka till Tyskland på studieresa är ju inte heller något som drar ner motivationen.

Kursstart!

Väskan är packad, kläderna framlagda, lunchen lagad och jag peppad!

Imorgon börjar åter studierna och det känns fantastiskt! Jag har faktiskt tjuvstartat eftersom Oscar kommer att jobba en del och jag plugga samtidigt. (inte optimalt men vad gör man?)

Så jag är pepp!

Coktailparty



De stereotypa männen dricker öl och spelar playstation. Är det frihet det?



Glamorösa föräldrar förfestar på lasagnen.



Min kära make förfestar i godisskålen.



Är det coktail så är det!


Och vad säger man egentligen om det här?



Det var väldigt trevligt när vi sövt ner barnen. Tyvärr var det en liten kille som hade svårt att sova borta så vi gick hem ganska tidigt. Men! Det var helt klart en trevlig tillställning och roligt med lite vardagsglamour trots små knottar!

Studenter utan barn...



Sånt här gjorde vi innan vi fick barn.



Det hoppas jag att vi kan fortsätta med!



För vad härligt det var!

(och erkänn att vintern inte känns lika hemsk längre)

Den där bilden när han har vind i håret.



Den hittar ni här!

Men vi läser inte bara tidningar...



Vi läser böcker också!

Har du läst senaste Vertex?






Det har vi!

RSS 2.0