Nej för...

Idag är ingen vanlig dag,
för idag är mammans födelsedag,
Hurra Hurra hurra!



Så här firade jag min första födelsedag...



...och min andra.

22 respektive 21 år senare ska jag åter igen fira med mina syskon. Dessutom firar jag med närmaste familj och vänner. Nytt för i år är sonen. Annars är allt som vanligt. Kakor, bullar, tårta, frukost på sängen, paket och sommar.

Our new crib






Visst blev det mysligt?

Livets goda



Gårdagens fångst. Den lille tyckte att de små blå var så goda att han lärde sig säga bär. Vilket betyder gott.



Dagens bär blev hjortron. Inte allt för mycket men ändå en del.

Dessutom tog vi en tur i trädgården och åt både smultron och hallon.

Vilken baddare!



Vi skulle bara känna lite på vattnet. Men så hände det sig att en liten satte sig ner, med kläderna på. Så då blev det bad för hela slanten.



Det var ganska härligt faktiskt!

En liten rebell



Tuppkamen går i arv från mor till son.



Busigheten också. Hur kan man natta en sån här liten busunge?

B betyder blomma!


Ofta när vi åker vagn plockar jag olika blommor som F får lära känna.


Han vill gärna smaka på dem men får inte äta dem.


Nu för tiden vet han det och känner bara försiktigt.


Han prövar vad som händer om man släpper blomman från vagnen.


Den försvinner. Mamma måste plocka ny B.


Bäst att hålla i den.

Pyssel


Välkommen till vår vardag. Var dag stökar lille F. Var kväll städar jag undan. Jag tycker det är en ganska bra ordning. Idag pysslade vi kort. F njöt av att riva ut alla papper. Han ville gärna leka med saxen såsom jag gjorde men det fick han inte. Inte heller fick han suga på limtuben. Kostigt. Men allt annat, det fick han göra. Så länge ingen kan skada sig eller något allt för ömtåligt kan gå sönder så får han leka.


Har får till och med använda gitarren som både stränginstrument, trumma och något att häva sig upp med hjälp av.

Hade han inte fått det hade han inte heller rest sig upp på fötterna igår. Och efter det kröp han medans jag stod och studsade av glädje i köket! Det kommer bli så mycket nytt att upptäcka för honom!


Han gör sig till och med bra i motljus. Lite som en ängel!

Nytt från BVC

Hos BVC fick vi tips om en kortisonkräm som skulle vara bra mot blöjkli. En vägning och mätning senare gick vi glada på en promenad. Åt fel håll. När jag kom ihåg att vi skulle till apoteket vände vi om. Men vad är oddsen för att det apotek man besöker har råkat ut för en större glasolycka av okänt slag och därmed inte kan sälja en endaste receptfri pryl? Nehepp tänkte jag. Där rök min lugna stund. Tur att det finns fler apotek inom promenadavstånd. Vi fick glatt gå i samma gamla fotspår som vi först gick mot sjukhuset för att där be om en kräm som jag inte visste vad den hette. Den började på D tror jag. Och jo, det var ju kortison. Till slut lyckades den snälla expiditen lista ut rebusen och vi fick gå hem.

Tydligen hade namnet på apoteket lockat till sig fel sorters kunder...

Gungeligung...


Snyggaste grabben i lekparken pekar på blomma.

Märk väl märket på gungan. Valt med omsorg.

Baka baka liten kaka...


Eftersom den här mamman snart fyller 22 så bakar vi. Matberedaren låter lite läskigt så därför har vissa av oss hörselskydd.

Med bruden i handen och blicken på ljuset.

Att stå på egna ben.


Vi har hittat ett mjukt och bra ställe att träna på att stå själv. Den här killen är så tillitsfull att han nästan aldrig håller i sig. Han litar på att vi står bakom och fångar. Ibland gör vi inte det. Det är ingen rolig upplevelse. Så därför tränar på vi på att hålla i oss.

Mat mat mat!


Baby äter babymelon. Det är en vattenmelon fast i babyformat. Smidigt värre!


Faller bäbisar i smaken.


Den här lilla killen har lärt sig äta själv med sked. Det går riktigt, riktigt bra!

Det här med religionsfrihet...

Till Stig Anesäter som skrev en insändare med huvuddrag "bort med religiöst formade programutbud i hela EU".

Stig. Din debattartikel förvånar mig. Jag upplever, tvärtemot vad du säger. Min uppfattning är att religiösa program inom media minskar. För några veckor sedan var jag, min man och min son ute på resa. Eftersom vi hade en lång bilresa framför oss valde vi bort att gå i kyrkan denna söndag (något som vi annars i stort sett alltid gör, i alla fall en gång i veckan). Vi tänkte att vi för en gångs skull kunde lyssna på Söndagsgudstjänsten på radion. Vid 10 kollade vi alla kanaler om någon sände andakt eller gudstjänst men det var bara det vanliga mediabruset. Vid 11 gjorde vi ett andra försök och hittade ingen gudstjänst då heller. Det visade sig att SR valt att ta bort programpunkten gudstjänst och ersätta det med ett religiöst disskussionsprogram.


För mig, som troende är det inte på något sätt samma sak. De fyller helt olika funktioner. Jag anser att det är upp till SR att utföra uppdraget Public Service. Att ge Sveriges folk inte bara vad den stora massan vill ha utan också minoriteter (såsom kristna, muslimer och andra troende). Att tillhandahålla gudstjänst en gång i veckan på en av de fyra kanalerna kan väl inte vara allt för mycket begärt? Däremot borde det kanske sändas ett bredare utbud av olika religiösa riktningar då vi lever i ett mångkulturellt samhälle.

Jag tror att du har missförstått begreppet Religionsfrihet. Det är tyvärr många som gör det i vårt land. Religionsfrihet betyder inte frihet från religion utan frihet för religion. Vi Kristna (och muslimer, judar och buddhister eller vilka vi än må vara) är fria att utöva vår religion. Du, Stig, får ta att jag har rätt till det. Du kan byta kanal. Det finns flera för att du ska kunna välja bort det. Men Public Service är att tillhandahålla också religiöst präglade program eftersom det för många är en stor del av livet.

Vore det inte tråkigt att utesluta vissa sidor av livet? Säg att vi skulle ta bort allt som hade med, säg mat, inredning och feminism att göra, som Ulf Brunnberg skulle vilja. Eller ta bort alla humanistiska drag i vårt samhälle som Svenskt Näringsliv önskar.

Kanske vore idé att ha en gymnasiekurs i förståelse av olikheter? Att ta upp trosaspekter på religionen och inte bara lärofrågor då dessa är sekundära i jämförelsen med tron.

Grannsämja.

En granne var här och bjöd in oss till deras grillfest. Tyvärr kunde vi inte gå då polarn ska göras iordning för sängen vid 19. Jag kan ju inte lämna honom ensam. Det hade ju varit roligt att lära känna sina grannar och lite annat folk som är i stan i sommar men det får väl bli en annan gång. I ett annat liv kanske.

Tuschat med pennor.


F målade sin första teckning idag. Jag är prickigare än någonsin. Polarn är också prickig, men av pennorna som han kände på. Han lyckades också forcera locket på en skruvburk. Dessutom bet han hål på en påse med små gubbar i. Det är nog dags att barnsäkra här hemma.

På pricken!


Nu kanske du tänker att, jaha, där sitter Elin i vardagsrummet framför en sjukt snygg retrotapet och ser ut som vanligt. Men nej...

Förutom det faktum att bilden inte är så glamorös och man kan se rätt upp i min hjärna (nej, men nästan) så är jag ganska så prickig...

Inte helt ultimat då O planerar att vara borta i alla fall en sisådär 8-10 dagar till. Den lille plutten är också prickig. Kan du lösa vårt mysterium? Vad är det för prickar?

Fääärdig!


Oj vad vi har jobbat! Folke har helt klart varit delaktig och målat med brödpensel. Fast mest puttat på balkongdörren så den gnekat.


Men nu är det mesta klart. Klart nog att baklonghänga på i alla fall. Killen var nöjd liksom hans mor och far. Nu har vi ett extra rum på över 6 m2 i vår lägenhet. Sommartid. Och vid bra väder.

Trallar...

Se på Ernst eller vara Ernst?

Jag väljer det senare och går ut och trallar lite i uttuset. Har man inte uteplats så får man göra sig en. Betongbalkongen kommer bli fin och träklädd. Mot norr har jag planer på att hänga upp ett tyg. Kanske linne, för att ge Ernstkänsla! Eventuellt bygga någon sorts konsoll som man kan sitta på och förvara i. Det kommer nog bli fint!

Pappa  har fått tag på bräder som skulle slängas som han tänkte använda till ved. Men jag har slipat kapat och fasat så nu är det prima virke! Ribbor har vi gjort av ännu mer ved. Är det inte fantastiskt? Det enda som kommer kosta är någon sort bets eller olja och skruv. Och det är en mindre summa.

Gjorde Graninge


Det var Graningedagen och vi gick i kyrkan.


Vi börjar bli rutinerade föräldrar som tar med sig en egen stol (eller ja, mormor och morfars stol. ska man vara riktigt noga är det väl kanske systerysters stol).


Trots att jag och Emma skulle grilla så liksom drogs grabbarna till grillen.


The Bozz låg under bordet. Kanske för att hålla viss uppsikt på avstånd från den lille. Kanske för att det var varmt.


Vi fick en guidad tur på graningesjön


av det här fina paret


och en liten sjöbuse.

Bland mygg och knott!


Lilla killen var på friluftsgudstjänst på Palvara Fäbod.


Det var spännande och roligt!


och ganska mysigt!

Efter gudstjänsten vandrade han från famn till famn hos alla möjliga kända och okända gudstjänstbesökare.

RSS 2.0