Pepparkaksmuffins med päron

(inte barnmat, eller i alla fall inte bäbismat)

Typ 15 st.

Ingredienser:

125 g rumstempererat smör
1,5 dl socker
0,75 dl sirap
2 ägg
1 tsk bikarbonat
1,75 dl fil
5 dl mjöl
0,5 tsk ingefära
1 tsk kanel
1 tsk kryddnejlika
2 tsk kardemumma
4 päron

Hur göra:
1. Sätt ugnen på 175*C. Ställ muffinsformar i en muffinsplåt.
2. Kör smör och socker i matberedaren en bra stund. Häll i sirap. Vispa ned äggen ett i taget. Vispa ordentligt emellan.
3. Rör bikarbonatet i filen i en liten skål. Blanda vetemjöl och kryddor i en annan. Häll alltsammans i matberedaren.
4. Skala, kärna ur och hacka päronen. Lägg bitarna i matberedaren och kör lite till.
5. Skeda smeten i muffinsformarna och grädda i ugnen 15-20 minuter.

Komments:
Det blir godare med the real deal. Använd riktig fil, riktigt smör och riktig grädde. Kakor ska ju vara goda, inte nyttiga eller hur?
Använd hjälpmedel. Det blir roligare med matberedare, assistent, mixer och elvisp. Självklart kan man klara sig utan dem men jag väljer den lätta vägen med maskinpark istället för den lätta vägen med fördigt pulver i vanlig skål...
Ändra gärna. Byt ut päronen mot något annat. Äpplen kanske?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0