Folkes köttfärspaj

Hos oss finns det en stor favorit. Kött. I alla dess former. Den lille har en stor kärlek för köttfärs. Det är det bästa han vet. Därför äter han mest köttfärs i olika former. Lasagne och Köttfärssås i all ära men här kommer receptet på en enkel babypaj.

Ingredienser:

100 g osaltat smör
1 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
möjligtvis en skvätt vatten

En rejäl klick smör
7 dl vatten
3 dl grädde
400 g älgfärs (eller annan köttfärs)
3 morötter (1 gulrot)
1 lök
(kantareller eller annan svamp)
2 tomater
Svartpeppar
Timjan
Oregano

5 dl gräddfil
2 dl riven ost

Gör såhär:

Gör pajdegen i matberedaren. Kör inte för länge bara tills degen precis blir en boll. Lägg i en påse i kylen.

Häll vatten, smör och grädde i en kastrull. (Fundera lite över bibelns matlagar om att inte koka kalven i sin moders mjölk) He i hackad lök, köttfärs, riven morot, hackad tomat och eventuellt annat gott såsom svamp. Jag hade både majrova och gulrot i min paj. Krydda lätt och glöm för all del saltet!

Låt allt koka i en halvtimme utan lock för att bli av med mesta möjliga vätska.

Ta fram pajdegen för att låta mjukna. Klä in formen och picka degen. Förgrädda i 225*, 10 minuter.

He ihop köttfärsröran och lägg en lager gräddfil över. Strö över osten och kasta in i ugnen, en halvtimme.

Låt svalna och stabba ihop sig något. Njut av pajen tillsammans med ditt barn och salta på din egen tallrik.

Kommentarer
Postat av: Sivan

Ja kosher blir det ju inte :-) men mumsigt med gräddfil och kantareller!

2011-08-18 @ 10:38:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0